latinica  ћирилица
26/09/2023 |  15:20 ⇒ 15:21 | Аутор: СРНА

У Бијељини одржана спортска манифестација "приближимо се"

У Бијељини је данас организован спортски инклузивни догађај за дјецу са потешкоћама у развоју, у оквиру пројекта "Приближимо се".
Бијељина - спортски инклузивни догађај за дјецу са потешкоћама у развоју - Фото: СРНА
Бијељина - спортски инклузивни догађај за дјецу са потешкоћама у развојуФото: СРНА

Спортско надметање на тргу у центру града у кошарци, фудбалу и атлетици за дјецу са потешкоћама у развоју реализовано је у сарадњи са Амбасадом Италије у БиХ, Популационим фондом УН, Атлетским клубом "Атлетик" из Бијељине и Специјалном олимпијадом БиХ.

Предсједник и тренер Одбојкашког клуба инвалида "Семберија" у Бијељини Ново Трифуновић, који је и члан Клуба кошаркаша у колицима "Бијељина" и Стрељачког клуба ратних војних инвалида "Орао", рекао је да су то успјешни спортски клубови који дјелују деценијама.

- Сваке године имамо значајно побољшање у прихватању особа са инвалидитетом. Кренуло је са инклузивним образовањем и напредак је од тада видљив у свим другим сферама када су у питању особе са инвалидитетом - оцијенио је Трифуновић.

Хектор Рамирез је у име Популационог фонда УН рекао новинарима да пројекат "Приближимо се" помаже и финансира Влада Италије, одвија се у седам градова у Републици Српској и Федерацији БиХ са циљем да се смање предрасуде и ојача инклузивност.

Извршни директор Специјалне олимпијаде БиХ Када Делић Селимовић каже да се инклузија живи и да је поносна на спортске активности, наступе и резултате спортиста са потешкоћама у развоју.