latinica  ћирилица
26/09/2023 |  15:24 ⇒ 15:29 | Аутор: РТРС

Кантон Сарајево: Пронађена дрога, оружје и кривотворене исправе (ФОТО)

У оперативној акцији "Жељезница" на подручју Кантона Сарајево полицијски службеници Федералне управе полиције лишили су слободе лице М.З. (1962.) због постојања основа сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољено држање оружја или експлозивних материја и фалсификовање исправе, објављено је на званичној Интернет страници ФУП-а.
Акција Жељезница (фото:Федерална управа полиције) -
Акција Жељезница (фото:Федерална управа полиције)

Приликом претреса пронађене су и одређене количине бијеле прашкасте материје која својим изгледом подсјећа на опојну дрогу кокаин и опојну дрогу амфетамин, вага за прецизно вагање, пиштољ, пушка и неутвђена количина муниције, електрични уређај за ометање сигнала, те фалсфиковани документи БиХ и Републике Србије са два различита идентитета, наводи се у објави.

Акција Жељезница (фото:Федерална управа полиције)

Лице лишено слободе ће након криминалистичке обраде у просторијама Федералне управе полиције бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Полицајци су поступали по усменој Наредби Општинског суда у Сарајеву.

Акција Жељезница (фото:Федерална управа полиције)

У другој оперативној акцији на подручју Коњица извршен је претрес лица и том приликом је слободе лишено лице А.О. (1995.) из Коњица због постојања основа сумње да је починио кривично дјело посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Приликом претреса пронађена је одређена количина суве зељасте материје која својим изгледом подсјећа на опојну дрогу марихуану и бијела прашкаста материја која својим изгледом подсјећа на опојну дрогу амфетамин.

Лице лишено слободе је криминалистички обрађено у просторијама ПУ Коњиц.

Полицијски службеници настављају рад на расвјетљавању и документовању наведеног кривичног дијела.