latinica  ћирилица
26/09/2023 |  15:58 ⇒ 16:00 | Аутор: sputniknews.com

Патрушев: Украјини неће бити дозвољено да закључи мировни споразум - то се користи као оружје против Русије

Изгледи за рјешавање украјинске кризе још нису видљиви, рекао је секретар Савјета безбједности Русије Николај Патрушев током руско-египатских консултација у Каиру.
Николај Патрушев (фото:EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL) -
Николај Патрушев (фото:EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL)

Он је нагласио да Русија подржава став Египта и других афричких земаља о посредовању у рјешавању украјинске кризе. Међутим, према ријечима Патрушева, "данас нема изгледа за такво рјешење".

- Украјини неће бити дозвољено да закључи мировни споразум и наставиће то да користи као оружје против Русије - закључио је секретар Савјета безбједности, а цитира Руска газета.

Секретар Савјета безбједности Руске Федерације рекао је да је украјинска контраофанзива посрнула, а западно оружје Оружаних снага Украјине је неефикасно против руске технике.

- Контраофанзива украјинских снага је пропала. Украјина наставља да трпи огромне жртве и уништава сопствену инфраструктуру. Западно оружје које је пребачено Украјини "показало се неефикасним против руске технике и Украјинци га постепено губе на бојном пољу" - додао је он.

Према ријечима секретара Савјета безбједности Русије, украјинска војска "активно користи ваздушне и беспилотна пловила, добијена из иностранства, као и ракетно наоружање".