latinica  ћирилица
26/09/2023 |  17:43 ⇒ 18:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Још двоје Срба ухапшено на сјеверу КиМ

У селу Бањска на сјеверу Косова и Метохије јуче је ухапшено још двоје Срба и заплијењен је арсенал оружја, саопштила је данас полиција тзв. Косова.
Полиција тзв. Косова (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI/илустрација) -
Полиција тзв. Косова (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI/илустрација)

Они су ухапшени у хотелу, а заплијењена су и два возила, једно оклопно возило, као и једно тешко возило - багер, у којима је пронађен велики број различитог оружја, наводи се у саопштењу.

Међу оружјем које је заплијењено су и пушка калибра 30 милиметара, двије дуге пушке, односно митраљези, по један снајпер, минобацач и аутоматска пучка, 74 шаржера за пушку АК47, девет панцира, и друго.

У саопштењу полиције тзв. Косова наводи се, такође, да су у Манастиру Бањска пронађене двије пушке АК47, као и један панцир, који су, наводно, однијети са локације на којој је убијен један припадник полиције тзв. Косова.

Поред тога, у саопштењу се додаје да су полицијске јединице стациониране на подручју села Бањска, и да ту ''пружају безбједност, и омогућавају и пружају помоћ према потребама и захтјевима мјештана''.

Како се наводи, укупан број ухапшених за које се сматра да су повезани са пуцњавом у селу Бањска и убиству припадника полиције тзв. Косова, повећан је на осам.