latinica  ћирилица
26/09/2023 |  19:19 ⇒ 19:20 | Аутор: СРНА

Зеница: Биће усвојена одлука о трајном обустављању радова у "Старој јами"

За објекат "Стара јама" у Руднику мрког угља "Зеница" биће усвојена одлука о трајном обустављању извођења рударских радова, закључено је данас у Зеници, на радном састанку федералног министра енергије, рударства и индустрије Ведрана Лакића са руководством компаније "Електропривреда БиХ", Рудника и представника Самосталног синдиката радника рудника ФБиХ.
Рудник Зеница - Фото: РТРС
Рудник ЗеницаФото: РТРС

На састанку у Зеници извршена је анализа актуелне проблематике у Руднику "Зеница", а закључено је и да стручни тим именован од директора Рудника треба да најкасније до понедјељка, 2. октобра, сачини приједлог новог правилника о организацији и систематизацији радних мјеста, а све с циљем оптимализације бројног стања у овом руднику, саопштено је из федералне Владе.

Представници "Електропривреде БиХ" представили су проблематику са којом се суочавају, а у вези са обезбјеђивањем додатних средстава за Рудник, која би се користила за исплату плате радницима за август, те која је једним дијелом произведена и нереализацијом планираних производних резултата у овом руднику за август и септембар.

Представници Самосталног синдиката истакли су по питању исплате августовске плате да се, имајући у виду сложеност проблематике и необезбјеђење планиране производње за наведени мјесец, покуша изнаћи рјешење исплате плата радницима, а све у складу са одлуком о престанку рада, наведено је у саопштењу.