latinica  ћирилица
26/09/2023 |  21:06 | Аутор: РТРС

Окончан први дан засједања Пете редовне сједнице НСРС - наставак у сриједу у 10 часова (ВИДЕО)

Расправом о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о апотекарској дјелатности, по хитном поступку, посланици су окончали први дан засједања Пете редовне сједнице која ће бити настављена у сриједу у 10 часова расправом о Приједлогу закона о допуни Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Посланици су данас размотрили Приједлог закона о Агенцији за информационо-комуникационе технологије, по хитном поступку, којим је предвиђено оснивање Агенције путем које ће се обезбиједити систематичан развој и примјена информационо-комуникациних технологија и електронске управе у Републици Српској.

Размотрен је и Приједлог закона о измјенама Закона о републичкој управи, по хитном поступку, којим се врши промјена назива и надлежности Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске на начин да ће оно се убудуће звати - Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање.

Министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић рекла је да усвајање Приједлога закона о измјенама Закона о републичкој управи повезано са Приједлогом закона о Агенцији за информационо-комуникационе технологије, која ће бити основана као самостални и независан републички орган.

Посланици Народне скупштине Републике Српске данас су окончали расправу и о Приједлогу закона о Фонду солидарности Републике Српске, по хитном поступку.

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је да се Приједлогом закона о фонду солидарности предвиђа да ово тијело преузме сва права и обавезе Фонда солидарности за обнову Српске и Компензационог фонда Српске, те да се тим актом уређује пружање помоћи у Републици Српској.

Народни посланици нису изабрали Милана Петровића за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске из реда опозиционе партије са највећим бројем посланичких мандата. Петровића је за ову функцију предложио Клуб посланика СДС.

Претходно су, у оквиру прве тачке дневног реда Пете редовне сједнице: Посланичка питања и одговори - Актуелни час, министри у Влади Републике Српске одговарали на питања народних посланика.

Пета редовна сједница почела је минутом ћутања за невино убијене Србе на Космету.

Ток данашње сједнице НСРС погледајте ОВДЈЕ.