latinica  ћирилица
26/09/2023 |  22:36 | Аутор: СРНА

Приједор: Промоција романа "Кад ђаволи полете"

Приједорским љубитељима писане ријечи вечерас је у Градској читаоници представљен нови роман Владимира Кецмановића под називом "Кад ђаволи полете", који је, како је појаснио, метафора за глобално насиље данашњице.
Промоција књиге "Кад ђаволи полете" - Фото: СРНА
Промоција књиге "Кад ђаволи полете"Фото: СРНА

- То насиље можда није веће него што је било раније, али је сигурно пропраћено далеко вишим нивоом хипокризије него игдје, а лажи нам се намећу, што преко таблоида што преко друштвених мрежа, синхронизованом акцијом - рекао је Кецмановић.

Директор Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Гордана Вила рекла је да је промоција организована данас када ова установа званично обиљежава 60 година од оснивања под окриљем локалне заједнице, иако је и раније постојала у другим организационим облицима попут читаоница и слично.

- Вечерашња промоција је круна обиљежавања овог јубилеја. Од почетка године имали смо више од 30 књижевних промоција, изложби и радионица и програме за све генерације и тако ће бити до краја године - појаснила је Вила.

Вршилац дужности начелника градског Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и невладине организације Александар Миљешић изјавио је да је за град значајно да једна од установа културе обиљежава тако важан јубилеј.

- Помоћ у раду ове институције биће настављена и убудуће, посебно у рјешавању проблема простора за још квалитетнији рад са читаоцима и организацију манифестација - рекао је Миљешић.

Народна библиотека "Ћирило и Методије" располаже књижним фондом од око 60.000 књига и имао око 2.000 читалаца.