latinica  ћирилица
27/09/2023 |  09:18 ⇒ 11:38 | Аутор: РТРС

Додик упутио писмо Алијеву: Српска жели стабилан мир и просперитет за пријатељски Азербејџан

Република Српска жели стабилан мир и просперитет за регион Карабаха и пријатељски Азербејџан, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у писму које је упутио предсједнику Азербејџана Илхаму Алијеву.
Баку - Алијев-Додик - Фото: СРНА
Баку - Алијев-ДодикФото: СРНА

- Помно пратим дешавања која се односе на ситуацију у региону Карабаха и желим да кажем да је решавање вишедеценијских спорова, као у историји многих других народа и држава широм свијета, захтијевало храброст и мудрост јаког и мудрог лидера - навео је Додик у писмо које је објављни на званичном сајту предсједника Азербејџана.

Додик је исказао искрену наду да ће новонастала ситуација отворити могућност пуне интеграције овог региона и његових становника, као и њиховог даљег развоја и напретка.

- Још једном желимо дуг и стабилан мир и просперитет региона Карабаха и цијелог Азербејџана - навео је Додик.

Додик је подсјетио и на састанак са Алијевим који је одржан 20. августа.

- Желим да изразим ахвалност на прилици да се 20. августа сретнем са Вашом Екселенцијом у Будимпешти и да разговарамо о даљим могућностима сарадње између Републике Српске и Републике Азербејџан. Примите, изразе мог дубоког поштовања и лепих жеља за Ваше лично здравље и благостање, као и за напредак и просперитет једног пријатељског народа Републике Азербејџан - закључио је Додик у писму.