latinica  ћирилица
27/09/2023 |  10:27 ⇒ 10:30 | Аутор: Агенције

Бранимиру Брстини уручена награда "Мија Алексић - Бити глумац"

На отварању манифестације "Дани Мије Алексића" Бранимиру Брстини, српском позоришном, телевизијском и филмском глумцу уручена је престижна награда "Мија Алексић – бити глумац" коју додjељује Културни центар.
Бранимир Брстина - Фото: ТАНЈУГ
Бранимир БрстинаФото: ТАНЈУГ

У Југословенској кинотеци у Београду од 26. до 28. септембра биће обиљежена стогодишњица рођења Мије Алексића.

Награда "Мија Алексић - Бити глумац", установљена 2018. године, уручена је глумцу Бранимиру Брстини на приједлог претходних добитника Ненада Јездића, Небојше Дугалића, Гордана Кичића, Весне Тривалић и Олге Одановић.

Брстина је одушевљавао публику на сценама свих позоришта, а од 1983. је члан свог омиљеног Атељеа 212. Осим позоришта, Брстина има запажене улоге и на телевизији које је тешко све побројати, па тако публика може да ужива у његовом таленту у остварењима као што су: Породично благо, Стижу долари, Вратиће се роде, Сенке над Балканом и многа друга остварења.

Од 29. септембра до 1. октобра у Музеју кинотеке у Београду, биће приказано укупно 12 фимова којима је Мија Алексић дао свој печат и плијенио талентом у комичним ролама.

Због Дана жалости у Србији, комплетан програм најављен за 27. септембар у Културном центру у Горњем Милановцу се одлаже за сљедећу недјељу.