latinica  ћирилица
27/09/2023 |  10:43 ⇒ 10:43 | Аутор: РТРС

Ухапшено 13 лица због више кривичних дјела

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су 13 лица на подручју Тузле, Калесије, Бијељине, Зворника, Сребренице и Братунца због сумње да су починили више кривичних дјела.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Ухапшена лица су осумњичена за организовани криминал, фалсификовање испарава, овјеравање неистинитог садржаја, недопуштено склсдиштење робе, кријумчарење, удруживање ради вршења кривичног дјела, фалсификовање исправе, издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давање мита, примање мита, злоупотребу службеног положаја или овлашћења и трговину утицајем.

Лица која су ухапшена спроведена су у просторије Сипе ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега су у законском року предата у даљу надлежност поступајућих тужилаца Кантоналног тужилаштва у Тузли и Републичког јавног тужилаштва Републике Српске.

У оперативној акцији "Алтер его један" и "Алтер его два", која је спроведена по налозима Кантоналног суда у Тузли и Окружног суда у Бањалуци, извршени су и претреси на 15 локација.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета већа количина новца, путне исправе, рачунари и лаптопи, бјанко дипломе, печати и друга документација и предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.