latinica  ћирилица
27/09/2023 |  12:36 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Лукашенко: Без обзира на притиске Додик брине о својој отаџбини и народу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик брине о својој отаџбини и народу и штити националне интересе без обзира на спољне притиске, истакао је предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко у писму које је упутио Додику.
Милорад Додик-Александар Лукашенко - Фото: РТРС
Милорад Додик-Александар ЛукашенкоФото: РТРС

- Дозволите ми да изразим искрену захвалност за топле и срдачне ријечи које сте ми упутили поводом мог рођендана. Веома ми је пријатно чути те ријечи од човјека који се такође брине о својој отаџбини и народу и штити националне интересе, без обзира на разне спољне притиске без преседана - навео је Лукашенко.

Нагласио је да у потпуности дијели Додиково мишљење које се односи на неопходност даљег развоја билатералних односа, као и достизање вишег нивоа квалитета односа Српске и Бјелорусије.

Потврдио је спремност Бјелорусије да помогне на све начине.

- Са задовољством се сјећам нашег сусрета и отвореног конструктивног дијалога. Рад сам да Вас поново угостим на гостопримљивој бјелоруској земљи. Примите, Ваша Екселенцијо, моје срдачне жеље за добро здравље, добар дух, као и изразе мога великог поштовања према Вама - навео је Лукашенко у писму.