latinica  ћирилица
27/09/2023 |  13:58 ⇒ 14:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Стоилковић: Међународна заједница намјерно заборавља пуцње на Србе

Предсједник Демократске партије Срба у Северној Македонији Иван Стоилковић изјавио је данас да међународна заједница намерно заборавља досадашње пуцње на Србе са КиМ и не санкционише злостављање српског народа на КиМ, макар и политички, саопштила је та странка.
Иван Стоилковић - Фото: РТРС
Иван СтоилковићФото: РТРС

- Нека им задњи догађаји буду довољни као упозорење да је сваки пуцањ на КиМ, пуцањ у мир, а много су пуцњаве пропустили да осуде. Али све је јасније да је њихов циљ да протјерају Србе, а да им је мир без Срба главна прича. Они заборављају притом да ниједна окупација није трајала вечно, па неће ни ова", рекао је Стоилковић.

Према његовим ријечима, угњетавање Срба на КиМ се наставља, а међународна заједница је "саучесник у нечастивим радњама" изазваним изазваним терорисањем Срба од стране премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

- Слава Србима са КиМ који су дали животе у одбрани својих домова и своје родне земље од све већег угњетавања и тираније од стране власти албанског окупационог режима и покој души албанском полицајцу - еекао је Стоилковић, наводи се у саопштењу Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији.