latinica  ћирилица
27/09/2023 |  15:13 | Аутор: СРНА

Отворена канцеларија Туристичке организације Брчко Дистрикта

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је данас да ће се ићи у правцу измјена Закона о туризму да би се боравишна такса преусмјерила на финансирање брчанске Туристичке организације са циљем унапређења њене активности.
Отварање канцеларије Туристичке организације Брчко дистрикта - Фото: СРНА
Отварање канцеларије Туристичке организације Брчко дистриктаФото: СРНА

Милић је истакао да се на овом плану може још много тога урадити, те да је у том погледу Економски факултет Брчко ради на увођењу новог смјера који се тиче менаџмента у туризму.

- Сигурно је да је туризам неискоришћена привредна грана када је у питању Брчко дистрикт. Имамо одређене туристичке потенцијале и ово је сада стварање организационих претпоставки да се ти потенцијали искористе - рекао је Милић новинарима приликом отварања канцеларије Туристичке организације Брчко дистрикта.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Брчко дистрикта Милош Станкић рекао је да је у току израда веб-странице Туристичке организације која ће јавности бити доступна за мјесец дана.

- Ту ћемо да објединимо све садржаје, све манифестације, ресторане, хотеле који се налазе у нашем граду - рекао је Станкић.

Он је најавио и израду стратегије развоја туризма Брчко дистрикта, те семинар у децембру за локално становништво с циљем унапређења њиховог знања о развоју туризма и креирања концептуалног туристичког садржаја на подручју дистрикта.

Члан Управног одбора Туристичке организације Брчко дистрикта Александар Ђурић напоменуо је да ће канцеларија бити доступна свим грађанима дистрикта и туристима те да ће у њој моћи да добију информације о туристичкој понуди дистрикта, водичима и осталим активностима ове организације.

Ђурић је напоменуо да је након епидемије вируса корона забиљежен раст број посјета дистрикту за 10 до 12 одсто, те да у просјеку годишње буде између 15.000 и 25.000 посјета и да доминирају туристи из Србије, Хрватске и Словеније.

Канцеларија Туристичке организације Брчко дистрикта отворена је на Свјетски дан туризма и налази се у шеталишној зони у центру града на Тргу младих.