latinica  ћирилица
27/09/2023 |  16:17 | Аутор: СРНА

Бошњачки портали пуни увреда на рачун Саве Милошевића

Водећи бошњачки портали пуни су увредљивих реакција на рачун Саве Милошевића поводом информације да ће он бити нови селектор Фудбалске репрезентације БиХ.
Саво Милошевић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Саво Милошевић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Уз новинарске "стручне" анализе о томе да ли је Милошевић прави човјек за тај посао, услиједило је на стотине реакција у којима је голгетер Партизана, енглеских, шпанских и италијанских лигаша и некадашње СР Југославије окарактерисан као "четник", "православац из Бијељине", "мрзитељ БиХ" итд.

На порталу Кликса, као гроздови, висе увредљиве поруке на рачун Фудбалског савеза БиХ, предсједника Вице Зељаковића уз отворене националне увреде и подсјећања на рат.

Претходно су бошњачли портали, чим је процурила информација да би Саво Милошевић могао преузети БиХ, почели да објављују одломке Милошевићевих националних ставова и изјава старих више година, као тобожњи разлог због ког он "није добро рјешење".

Многи позивају тзв. "БиХ фанатикосе", званичну групу навијача Фудбалске репрезентације БиХ, која са ратним заставама са љиљанима иде на утакмице БиХ, да спријечи именовање Милошевића или да позове играче на бојкот утакмица.

Саво Милошевић је у неколико наврата помињан и као могући селектор Србије, прије именовања Драгана Стојковића Пиксија.