latinica  ћирилица
27/09/2023 |  17:33 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Вишковић са Тепавчевићем о стању у реалном сектору

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Конфедерације синдиката Републике Српске, коју је предводио предсједник Синдиката Жељко Тепавчевић.
Састанак у Бањалуци - Фото: РТРС
Састанак у БањалуциФото: РТРС

На састанку је разговарано о тренутном стању у реалном сектору Републике Српске, положају радника, те даљем јачању социјалног дијалога.

У отвореном разговору указано је на потребу инетензивирања дијалога с циљем доношења општег и гранских колективних уговора, те је разговарано о могућностима изналажења рјешења за побољшање положаја радника у реалном сектору.

Било је ријечи о отвореним питањима у Жељезницама Републике Српске, термоелектранама у Гацку и Угљевику, као и тренутној ситуацији у сектору енергетике, металске индустрије, рударства и нафтне индустрије.

На састанку је закључено да се, као и до сада, кроз отворен дијалог трабају тражити рјешења за превазилажење свих изазова.

Данашњем састанку присуствовали су министар финансија Зора Видовић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, те представник Министарства саобраћаја и веза.