latinica  ћирилица
27/09/2023 |  17:53 | Аутор: sputniknews.com

Петковић: Свечља, престани са лажима

Директор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић поручио је данас министру унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљу Свечљи да престане за лажима и нагласио да је његова намјера да оптужи Београд за наводну умијешаност у догађаје у селу Бањска.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

- Куртијев екстремиста Џељаљ Свечља наставио је данас са гнусним лажима са којима не престаје од тренутка трагичних догађаја у Бањској, а све са намјером да Београд оптужи за наводну умијешаност у та дешавања која је својом антисрпском политиком произвео Аљбин Курти - навео је Петковић у саопштењу.

Он је истакао да је лаж "папир који је Свечља данас објавио као некакав доказ о умијешаности Војске Србије у догађаје из Бањске".

- То није папир ни о каквој примопредаји оружаног средства, како то обамњује Свечља, већ је ријеч о обичном техничком листу који иде уз свако оружано средство и који се званично зове "листа паковања". Она искључиво садржи номенклатурни број и врсту средства и није никакав реверс о задужењу средства - објаснио је Петковић.

Додао је да је Свечља лагао и за преминулог Србина у Новом Пазару, да је Милан Радоичић смјештен на ВМА, као и да је у Бањској заплијењено наводно возило Жандармерије, наводећи да је ријеч о возилу "за које постоје информације да је увезено из Хрватске и да нема никаве везе ни са српском војском ни полицијом".

- Ни ту му није било доста па већ четврти дан наставља да лаже како су у догађајима у селу Бањска учествовали Срби из централне Србије што је потпуна неистина. Зато Свечља, престани са лажима - поручио је Петковић.