latinica  ћирилица
28/09/2023 |  09:55 ⇒ 10:04 | Аутор: РТРС

Зељковић: Без развоја инфраструктуре нема ни развоја фудбала (ВИДЕО)

Поред Бањалуке, која је непосредно уз стадион ФК Борца добила помоћни стадион са вјештачком травом, овакве терене ће добити још осам градова у Српској - Добој, Зворник, Пале, Невесиње, Требиње, Фоча, Омарска и Лакташи, рекао је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ Вицо Зељковић.
Вицо Зељковић - Фото: РТРС
Вицо ЗељковићФото: РТРС

Зељковић је у нашем Јутарњем програму нагласио да ће ФСРС и даље стављати акценат на изградњу инфраструктуре, јер без тога, како каже, нема развоја фудбала.

- У наредном периоду поред ових девет терена тражићемо механизам да се овдје у Бањалуци направи још терена са вјештачком травом, јер је то сигурно потребно - каже Зељковић.

Пројекат изградње девет терена са умјетном подлогом у Републици Српској, који реализује Фудбалски савез Републике Српске уз помоћ Фудбалског савеза БиХ, УЕФА и ФИФА, помоћи ће срединама које учествују у пројекту даљи развој не само фудбала, већ комплетног спорта, истиче Зељковић.

- Ми имамо јако лошу фудбалску инфрастуктуру. Ово је један велики пројекат који ће побољшати услове да се дјеца баве спортом - каже Зељковић.

Он је похвалио добру сарадњу са локалним заједницама и Владом Српске, те изразио наду да ће након првобитних девет помоћних стадиона и други градови у Српској добити исте.

- За велике успјехе су потребна и велика средства. Надамо се да ће се у наредном периоду наставити изградња фудбалских терена, како бисмо у овом спорту остварили још боље резултате. Ми пратимо праксу и у Србији и Хрватској и идемо добрим путем - навео је Зељковић.

Он је за сутра најавио одржавање сједнице Извршног одбора ФСБиХ на којој ће расправљати о именовању Саве Милошевића за селектора фудбалске репрезентације БиХ.