latinica  ћирилица
28/09/2023 |  11:35 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Извјештај против пет лица због злоупотребе у јавним набавкама

Окружном јавном тужилаштву у Добоју достављен је извјештај против пет лица која се сумњиче да су у поступку јавне набавке омогућили привредном друштву из Бањалуке противправну имовинску корист од 512.438 КМ, саопштено је из ПУ Добој.
Окружно тужилаштво Добој - Фото: РТРС
Окружно тужилаштво ДобојФото: РТРС

Ријеч је о лицу из Бањалуке чији су иницијали Н.М, које је осумњичено за кривично дјело злоупотреба у поступку јавне набавке, лицу из Модриче С.Н, осумњиченом за злоупотребу службеног положаја или овлаштења, као и лицима П.Т. и Т.В, такође из Модриче, те Н.М. из Добоја осумњиченим за несавјестан рад у служби.

Н.М. је као одговорно лице у привредном друштву из Бањалуке у поступку јавне набавке са здравственом установом из Модриче предало понуду са лажним подацима у намјери да тиме утиче на доношење одлуке наручиоца набавке, чиме је том привредном друштву прибавило противправну имовинску корист од 512.438 КМ.

Као одговорно лице здравствене установе из Модриче, лице С.Н. је закључило споразум јавних набавки са привредним друштвом из Бањалуке, иако је знало да је понуда била заснована на нереално ниским цијенама.

Лица П.Т, Н.М. и Т.В. су као предсједник и чланови Комисије за јавне набавке здравствене установе из Модриче сачинили и потписали записник о отварању понуде на основу које је сачињен Оквирни споразум са привредним друштвом из Бањалуке, иако је било видљиво да је понуда заснована на нереално ниским цијенама.