latinica  ћирилица
28/09/2023 |  12:06 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Промовисан нови број часописа "Аргументи" (ВИДЕО)

У Бањалуци је промовисан 49. број часописа за друштвено-политичка питања "Аргументи". У часопису су представљени стручни радови домаћих и страних аутора, који се баве утицајем великих сила, али и нелегитимним дјеловањем Кристијана Шмита у БиХ.
Промоција часописа Аргументи - Фото: РТРС
Промоција часописа АргументиФото: РТРС

Све велике силе, кроз историју, имале су одређене интересе на овим просторима. Данас је разлика у приступу и њиховом остваривању, навео је универзитетски професор Саша Мићин.

- Видимо по понашању туристе Шмита да је овдје тежња да се направи нова колонија, као неоколонијализам. Исто то је Америка хтјела да уради са Русијом. Њих интересују природна богатства, људски ресурси, да их ставе под своју контролу и да на тај начин увећају своје богатство - навео је Мићин.

Циљ је разграђивање Дејтона и елиминисање Републике Српске. Константни напади и покушаји одузимања надлежности, а најновији покушаји одузимања имовине иду у правцу да од Српске направе празну љуштуру, истакао је Главни уредник "Аргумената" Милан Љепојевић.

- Циљ је да се елеминише Српска, да она остане једна празна љуштра. Дакле, оно што је предвиђено Дејтонским споразумом покушава се елеминисати - истиче Љепојевић.

Љепојевић је навео да часопис садржи четири рада на српском језику и четири рада аутора из Русије. Такође је најавио да 50. јубиларни број часописа "Аргументи" излази у децембру.