latinica  ћирилица
28/09/2023 |  12:11 ⇒ 12:21 | Аутор: Б92

Теодосић: Освајати трофеје у иностранству је сјајно, али са Звездом...

Кошаркаш Црвене звезде Милош Теодосић говорио је за клупски сајт уочи почетка нове сезоне.
Милош Теодосић (Фото: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS, илустрација) -
Милош Теодосић (Фото: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS, илустрација)

Теодосић је причао о различитим темама, црвено-бијелима, али и својој каријери, коју не би мијењао.

- Генерално јесам. Сигурно да је било можда неких прилика да је могао да се освоји који трофеј више, али не бих мијењао много. Било је све задовољавајуће - рекао је Теодосић.

Доста се причало како би он био још већи играч да је неке ствари радио другачије.

- Не може да ме замара, јер не обраћам пажњу. Можда јесам у неким тренуцима када сам имао 21-22 године. То је нешто што сам ја желио. Био сам посвећен кошарци максимално. Једном приликом док смо у Москви играли. Дошао је Кириленко и рекао "Хајде играј мало јачу одбрану". Ја га питам: "Кириленко, колико си имао блокада?", он ми каже да је имао седам. "Било би нула да сам ја играо одбрану. Гледај ти свој посао... Шалим се... Имао сам неке сегменте игре које је требало да поправим, али не бих ја ту мијењао много - истиче плеј Звезде.

Теодосић је срећан што ће дебитовати за Звезду, клуб за који навија.

- Сјајно. Можда немам праву слику јер није одиграна ниједна званична утакмица. Можда ћу већи утисак имати послије првих одиграних утакмица. Из године у годину је било прича, договора. Договор је био са предсједником клуба да ове године дођем, договорили смо се за два минута. Срећан сам. Знам да ће бити много рада, нервозе и свега, али видјећемо. Треба да се фокусирамо и концентришемо на нас и нашу игру - казао је популарни Тео.

Немања Недовић је прије неколико дана казао да је ово можда најјача Звезда у новијој историји.

- Сигурно је да је једна искусна екипа, са искусним тренером. Да ли је ово најјача Звезда икада. Не знам, не бих улазио у то. На нама је да радимо и уз помоћ навијача да отворимо што је могуће боље и да уђемо што раније у самопоуздање. Са тим можемо да направимо супер резултат. Не бих био еуфоричан нити давао прогнозе. Треба утакмицу по утакмицу да зидамо атмосферу, да играмо до маја или јуна - јасан је Теодосић.

Први меч у Београду за Звезду ће играти наредног четвртка против Асвела.

- Сигурно да ће бити за мене врло емотивно и нешто што сам дуго прижељкивао. Сигуран сам да ће наши навијачи доћи и подржати нас, екипу која може да направи много тога. Ово је нова екипа, морају бити стрпљиви, требаће времена да се уиграмо. Имали смо неких проблема у припремном периоду са повредама. Није било времена колико је требало, али како нама, тако и другим екипама. Од прве утакмице са Асвелом треба да уђемо концентришемо и да треба да се боримо за нешто велико - рекао је Теодосић за б92.

Звезда и успјеси са њом су били главни мотив повратка у Србију.

- Један од мотива је Звезда, а други мотив је да се направи нешто велико са Звездом. Освајати трофеје у иностранству је сјајно, али освајати трофеје са клубом из Србије и са клубом за који навијаш је посебно. То је нешто што желим да доживим - наглашава бивши плеј репрезентације Србије.

Прва асоцијација на Теодосића је многима она тројка против Шпаније, међутим, он памти 2009. годину.

- Мени је прва асоцијација, не рачунајући млађе категорије и Железник, та 2009. и Пољска, гдје смо направили послије много година лијеп резултат са репрезентацијом, са једном младом екипом. Очекивања нису била велика. То је била и моја прва лична промоција на високом нивоу. То првенство је за мене посебно - самоувјерен је Теодосић.

Он је препознатљив и по томе што у преломним тренуцима преузима одговорност.

- Сигурно да имаш негдје у себи донекле, али то је кроз развојни пут, вјежбаш, радиш, учиш. Нисам бјежао од одговорности, нити се плашио да преузмем. Далеко више пута сам промашио него погодио посљедње шутеве. Али, таква ми је улога била у екипи, очекивало се од мене. Некад нисам био спреман на то - искрене је српски плеј.

Теодосић се опробао и у НБА лиги. У периоду од 2017. до 2019. носио је дрес ЛА Клиперса.

- После 22-23-24 године сам престао да се доказујем другима. Разлог зашто сам отишао у Америку је био тај, да видим колико могу да играм са најбољим играчима на свијету. Драго ми је што сам био тамо. Жао ми је што нисам отишао раније. Боравак би био сасвим другачији. Не кајем се, драго ми је што сам видио све тамо. Лијепо искуство које је мене промијенило на боље и мој поглед на кошарку - казао је Тео.