latinica  ћирилица
28/09/2023 |  12:44 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Ђајић: Свакодневно нам долазе стручњаци из цијелог свијета (ФОТО/ВИДЕО)

Универзитетски клинички центар Републике Српске је једна од ријетких здравствених установа у БиХ у коју скоро свакодневно долазе стручњаци из Америке, Европе, Русије и других дијелова свијета како би лијечили пацијенте и едуковали кадар.
УКЦ - Фото: РТРС
УКЦФото: РТРС

Ђајић је рекао новинарима да данас у УКЦ-у борави врхунски интервентни радиолог из Русије, а да су у протеклих мјесец дана угостили стручњаке из Хрватске, Шпаније и Америке.

Истакао је да је приоритет ове здравстене установе едукација кадра и унапређење здравственог система.

Према његовим ријечима, у овом тренутку велики број љекара и других здравствених радника УКЦ-а борави у Европи и другим државама свијета на едукацијама и та пракса ће бити настављена.

Ђајић је захвалио шефу Одјељења интервентне радиологије Онкоцентра из Санкт Петербурга Евгенију Генадиевичу Шачинову што је дошао у УКЦ да пренесе своје знање.

- Част нам је што је такав стручњак код нас и много му хвала не само што лијечи наше пацијенте, већ што едукује наше здравствене раднике - навео је Ђајић.

Начелник Завода за клиничку радиологију УКЦ-а Саша Вујновић рекао је да је овај завод коначно постао дио вишегодишње сарадње руских љекара и УКЦ-а.

Истакао је да у Заводу за клиничку радиологију тренутно има 35 специјализаната.

Шачинов је изразио очекивање да ће везе између Русије и Републике Српске јачати.

Он је захвалио колегама из УКЦ-а за пренесено искуство.