latinica  ћирилица
28/09/2023 |  13:30 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Шпирић: Вријеме је да странци оду из Уставног суда и да се затвори ОХР

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Бих Никола Шпирић рекао је да је вријеме да стране судије оду из Уставног суда БиХ и да се затвори ОХР, те оцијенио да су партнери у власти на нивоу БиХ обезбиједили велику проходност БиХ на путу ка ЕУ.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

Шпирић је рекао да је и у споразуму о потпуном суверенитету БиХ, који је предложио предсједник Републике Српске Милорад Додик, то и предложено.

Он је, сумирајући протеклих осам мјесеци рада Дома народа Параламентарне скупштине, подсјетио да је усвојено пет закона из Мишљења Европске комсије, та да се ради на још три закона.

- И ова три закона, уколико буде разумијевања у политичком Сарајеву, у парламантарној процедури требала би бити усвојена у наредна два мјесеца. То је закон о Суду, о Уставном суду и Изборни закон. Волио бих да се та проходност настави овим темпом и да поново не буде условљавања и уцјењивања - рекао је Шпирић за Срну.

Он је најавио да ће наредна сједница Дома народа бити одржана у сриједу, 4. октобра, те да ће предсједавање Домом народа преузети Кемал Адемовић из Клуба бошњачког народа.