latinica  ћирилица
28/09/2023 |  14:41 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Министарство финансија Српске: Свим буџетским корисницима исплаћене бруто плате за август

Реагујући на нетачне информације изречене на појединим порталима у Републици Српској, Министарство финансија Републике Српске обавјештава јавност да је свим буџетским корисницима у Српској исплаћен пуни износ бруто плате за мјесец август.
Министарство финансија (фото: Илустрација) - Фото: РТРС
Министарство финансија (фото: Илустрација)Фото: РТРС

- Тај износ обухвата: нето плату, порезе и доприносе за мјесец август. Све исплате бруто плата буџетских корисника за мјесец август су завршене закључно са јучерашњим даном. Остале накнаде које произлазе из радног односа, укључујући превоз, се исплаћују данас - истиче се у саопштењу Министарства финансија Српске.

Министарство финансија информише јавност да се на вријеме измирују и сви рачуни према добављачима у Републици Српској.

- Позивамо уреднике портала који у јавности креирају лажне слике да своју пажњу и пажњу јавности усмјере на стварне проблеме са којима се грађани суочавају, да извјештавају о томе, те тиме дају свој допринос њиховом рјешавању - поручују из Министарства финансија Српске.

Предлажу тим порталима и медијима да погледају своје платне листе и виде колико пореза и доприноса нису уплатили, као и материјалних трошкова, јер приказана слика можда одговара њиховом стању.