latinica  ћирилица
28/09/2023 |  16:12 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Без компромиса у бањалучкој Градској управи; Доставити записник о контроли буџетске инспекције (ВИДЕО)

Без компромиса у бањалучкој градској управи. Док скупштина на терет градоначелнику и сарадницима ставља мањак траспарентности и селективно повећање плата, са друге стране, градски менаџер оптужује скупштинску већину за опструкције и селективан избор тачака дневног реда.
Градска управа - Фото: РТРС
Градска управаФото: РТРС

Предсједник скупштине Љубо Нинковић инсистира на увиду у записник након испекцијског надзора градског буџета, у вези повећања плата за 16 сарадника блиских градоначелнику.

Записник ћете добити, када се све тачке уврсте на дневни ред скупштинског засједања, одговара Кресојевић.

Предсједник градске скупштине Љубо Нинковић предао је 8. јуна кривичну пријаву Тужилаштву због сумње да је градоначелник Драшко Станивуковић злоупотребио службени положај. Нинковић каже да извјештај инспекције до данас није стигао на увид скупштини.

- Мјесец или два већ немамо никакве информације по питању тога. Службено сам тражио, речено ми је да се те информације налазе у Градској управи, онда сам тражио записнике од Града Бањалука и ни дан данас их нисам добио - каже Нинковић.

Извјештаја нема док се на дневном реду не нађу све предложене тачке, каже Бојан Кресојевић.

- Ми ћемо доставити и све записнике буџетске инспекције и све остало оног момента када се закаже нова сједница, јер све осим тога представља селективно бирање, које тачке они желе. Данас сам презентовао и налазе буџетске инспекције и спреман сам и да их прочитам - додаје Кресојевић.

Осим селективног повећавања плата, актуелној градској администрацији скупштинска већина на терет ставља и мањак транспарентности.

- Прије минут си рекао да ћеш да прочиташ све што пише у записнику. Ево ја те позивам да умјесто мене заузмеш ову говорницу. Донеси нам записнике, прочитај шта пише - рекао је Драгослав Топић одборник у Скупштини града Бањалука.

ОФФ Оптужбе на рачун градоначелника стигле су и из опозиционих редова.

- Већ три мјесеца има како је мој колега из Клуба Немања Кондић поставио одборичко питање о броју запослених у Градској управи, на које је рок 15 дана да се одговори и ни данас нисмо добили одговор - рекао је Саша Лазић одборник у Скупштини града Бањалука.

Упркос маратонској расправи, колегијум је завршио без записника, али и без прецизирања новог датума. Једногласно је усвојена одлука да Градска управа у року од 24 часа достави записнике из контроле буџетске инспекције.