latinica  ћирилица
28/09/2023 |  16:41 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Сликарка Наталија Цимеша организовала акцију "Једна слика - једна паметна табла у школи" (ВИДЕО)

Бијељинска сликарка Наталија Цимеша организовала је акцију "Једна слика – једна паметна табла у школи" у којој ће бити набављено петнаест паметних табли. Цимеша је направила продајну изложбу слика и сав приход усмјерила у опремање школа. Акцију су подржали бројни грађани и институције, па је првих девет табли већ стигло у школе.
Паметна табла - Фото: РТРС
Паметна таблаФото: РТРС

Интерактивне табле већ одавно су стандард у настави у свијету. Унапређују рад са ученицима, а посебан искорак доносе у учиониоце у којима се ради са дјецом са потешкоћама у развоју.

- Морам да се захвалим нашем предсједнику Милораду Додику, нашем градоначелнику, Епархија зворничко-тузланска свакако, Ротари клуб, и вјерујте постојали су људи који нису могли да учествују са пуним износом, али су звали и говорили, да ли можемо да уплатимо бар неку суму колико можемо да одвојимо - истакла је Наталија Цимеша, академски сликар.

Прва интерактивна табла у Основној школи Јован Дучић смјешена је у кабинет за наставу из предмета Дигитални свијет који ученици имају од другог разреда како би се најмлађим ученицима приближила савремена технологија.

- Ученицима је то нешто ново и драго ми је да има нешто помака и у том смислу јер је стварно потреба у основном образовању да пратимо све информатички и наравно све трендове који су потребни за образовање - нагласио је Панто Пантић, помоћник директора ОШ "Јован Дучић".

Посљедњих година информатичка опрема се набавља из редовних средстава које доставља ресорно министарство, али већина школа се не може похвалити стањем опремљености. Донаторске акције ове врсте свакако су добродошле.

- То је заиста једна примјер друштвено одговорног рада од стране појединаца лично који се ангажују до максимума сматрајући да је потребно школама додатно набављати што дидактичка и друга материјална средства - поручио је Предраг Рачановић, предсједник Актива директора основних школа Бијељина.

Академски сликар Наталија Цимeша са групом ентузијаста формирала је хуманитарно удружење које ће радити на опремању школа и дјечијих игралишта и сличним пројектима како би дјеца имала боље услове за учење и одрастање.