latinica  ћирилица
28/09/2023 |  17:33 | Аутор: РТРС

Предложен притвор одборнику, власнику ауто-школе, полицајки...

Републичко јавно тужилаштво Републике Српске затражило је одређивање једномјесечног притвора за седморо ухапшених у акцијама "Алтер его 1" и "Алтер его 2" осумњиченима за фалсификовање докумената и разне злоупотребе са полагањем возачких испита и издавање возачких дозвола.
Републичко јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Републичко јавно тужилаштвоФото: РТРС

Притвор је предложен власнику ауто школе "Дадо" Далибору Крунићу, власнику ауто школе "Омега" и дугогодишњем одборнику ПДП у Скупштини општине Братунац Мирку Стојановићу, затим одборнику Уједињене Српске у СО Сребреница и власнику фирме "Мимо-ГМ" Мирославу Грујичићу, руководиоцу Одсјека за лична документа у ПУ Зворник Милијани Пепић, те Драгану Стјепановићу, Браниславу Писићу и саобраћајном инспектору у Републичкој управи за инспекцијске послове Ивану Лукићу, сви из Зворника.

- Судији за претходни поступак упућен је приједлог за одређивање мјере притвора за седам лица због постојања основане сумње да су учинили кривично дјело удруживање ради вршења кривичног дјела у вези са фалсификовањем исправе, издавањем и употребом неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давањем мита, примањем мита, злоупотребом службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем - саопштило је Републичко јавно тужилаштво Републике Српске.

Додају да су сви осумњичени да су у периоду од новембра 2021.године до јуна 2023. године, дјелујући као организована криминална група на подручју Зворника, Осмака, Братунца, Власенице као и сусједних мјеста на територији Тузланског кантона учествовали у извршењу више кривичних дјела тако што су сачињавали лажне јавне исправе потребне за стицање права на полагање возачког испита и издавање возачке дозволе и као такве стављали у оптицај и зато примали новац од кандидата који су полагали возачки испит.

- Притвор је затражен због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче - саопштило је Тужилаштво.