latinica  ћирилица
28/09/2023 |  18:23 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Старјешине ВРС предлажу стварање јединственог фронта патриотских снага Српске

Републику Српску и српски народ у вријеме оркестрираних напада одбранити можемо искључиво јединством и патриотизмом. Ово поручују старјешине Војске Републике Српске и предлажу стварање јединственог Фронта патриотских снага Српске. У одбрани интереса Српске подржавају предсједника Републике Српске.
Војска Републике Српске, организација старјешина - Фото: РТРС
Војска Републике Српске, организација старјешинаФото: РТРС

Неуставним и антидејтонским дјеловањем, странци Републици Српској покушавају одузети оно највредније - шуме, воде, слободу, надлежности, упозоравају у Организацији старјешина Војске Републике Српске. Подржавају предсједника Српске Милорада Додика у монтираном судском процесу, који је у усмјерен на рушење Српске.

- Ми смо се за то борили и ми ћемо се до краја борити за опстанак Републике Српске и против свих немани! - поручио је Синиша Кајмаковић члан Предсједништва Старјешина Војске Републике Српске.

И то, што политичко Сарајево поново звецка оружјем и пријети силом - антидејтонски је чин, наводе из Удружења старјешина.

- Дејтоном о војним питањима, изричито је забрањено било ком субјекту - оба ентитета, да пријети и вербално, а камоли да употријеби силу - поручује Слободан Жупљанин предсједник Старјешина Војске Републике Српске.

Старјешине предлажу стварање јединственог Фронта патриотских снага Српске, чији би основни задатак био јачање патриотизма, а што је, наводе, кључ у одбрани Републике.

Управо, наметнутим одлукама Кристијана Шмита - нарушава се статус Српске гарантован Дејтоном, изричити су у Удружењу протјераних грађана Дрвара. Упозоравају да се на сцену враћају идеологије против којих су се Срби борили у Другом свјетском рату.

- Фашизам је заваладао! Он се мора сузбити. И та офанзива наиђе на Србију и на Републику Српску - каже Миле Марчета предсједник Удружења протјераних грађана општине Дрвар "Одрживи повратак".

Из овог удружења наводе да су Србима повратницима у Федерацију БиХ ускраћена основна људска права загарантована међународним конвенцијама и да је зато њихов останак у овом ентитету немогућ.