latinica  ћирилица
28/09/2023 |  21:13 ⇒ 22:48 | Аутор: Б92

Хоће ли стадион у Мелбурну носити име Новака Ђоковића ?

Крег Тајли, директор Аустралијан Опена, рекао је да је за то да стадион у Мелбурн парку понесе име Новака Ђоковића, али да то не зависи од њега.
Новак Ђоковић у Мелбурну (ФОТО: EPA-EFE/JAMES ROSS EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT) -
Новак Ђоковић у Мелбурну (ФОТО: EPA-EFE/JAMES ROSS EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Ђоковић је на УС Опену изједначио рекорд Маргарет Корт од 24 гренд слем титуле док је убједљиво најбољи и када је ријеч о титулама у Мелбурну, има их чак десет.

Све то је многе у свијету тениса нагнало на помисао да би челници првог гренд слема сезоне требало да на неки начин да одају признање Ђоковићу, а неки предлажу и да се стадион у Мелбурн парку назове по њему.

- Именовање арене није моја одлука или Тениса Аустралија јер ми... Много људи не схвата да Вимблдон, Ролан Гарос и УС Опен су у власништву терена на којима се играју турнири. Ми их изнајмљујемо, Влада Викторије је власник посједа и имамо срећу да они инвестирају у њих. Ипак, ми их не посједујемо - каже Тајли.

Објаснио је и како иде тај процес организације турнира.

- Ми од септембра крећемо са припремом, у децембру се усељавамо, спремамо све за догађај и средином фебруара се исељавамо, и онда се током године ту одржавају концерти и остали догађаји. Нема тих тениских терена. Вољели бисмо да их ми посједујемо јер мислимо да бисмо имали више кративности у организовању више тениских догађаја током године - додао је Тајли.

Такође, он додаје да је свјестан да учинак Новака Ђоковића у Мелбурну на неки начин треба наградити.

- Влада ради велики посао на синхронизацији догађаја. Наш турнир је другачији од осталих ствари. Именовање арене била би комбинација која би морала да има и утицај владе. Ја бих свакако био неко ко подржава да се Новаку на неки начин ода признање за његова невјероватна достигнућа овдје у Аустралији - закључио је Тајли.