latinica  ћирилица
29/09/2023 |  09:35 ⇒ 09:36 | Аутор: РТС

Канцеларија за КиМ: Наставља се демонстрација силе

Канцеларија за КиМ је саопштила да је јутрос на сјеверу Косова и Метохије настављена брутална и прекомјерна демонстрација силе од стране Куртија и његових специјалаца који су до зуба наоружани насилно упали у Клиничко-болнички центар Косовска Митровица, али у још неколико приватних објеката на сјеверу.
Канцеларија за КиМ - Фото: РТРС
Канцеларија за КиМФото: РТРС

- Они су у налету терора поломили врата на улазу у КБЦ, претресали поједине просторије и до зуба наиружани марширали кроз ову централну српску здравствену установу на КиМ, иако им је руководство пренијело да нема потребе за демонстрацијом силе и да могу да погледају шта их занима - наводи се у саопштењу Канцеларије.

Како се додаје, у овој акцији учествовало је око 15 оклопних возила специјалних јединица, а цијелу акцију са стране су без реакције посматрали припадници Еулекса.

- Ова акција изазвала је додатни шок и страх како пацијената тако и запослених, а Куртијеви полицајци изабрали су за своју демонстрацију силе и патролирање оклопних возила намјерно у време када запослени одлазе на посао, а дјеца иду у школе и вртиће како би додатно унели немир у српску заједницу - каже се у Канцеларији за КиМ.

У посебно тешком стању шока налази са 100 најтежих болесника са интерног одјељења КБЦ који су сведочили овој бруталној и ненајављеној акцији, као и дјеца средње медицинске школе која у ово вријеме долазе на праксу у болницу.

- Јасно је да Курти са својом полицијом користи догађаје од недеље из Бањске као изговор за наставак терора на сјеверу КиМ, а ова акција изведена је с јасним циљем да на сјеверу Косова и Метохије нема мира, нити да српска заједница може да живи нормално, лијечи се без страха од упада наоружаних фаланги , води дјецу у вртиће и школе - саопштено је из Канцеларије за КиМ.