latinica  ћирилица
29/09/2023 |  10:06 | Аутор: РТС

Српска листа: Упад у више приватних објеката са сјеверу КиМ

Српска листа саопштила је да су приштинске специјалне јединице брутално упале у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици и том приликом уз прекомјерну силу и бруталност демолирали неке од просторија, онемогућили рад здравственим радницима и застрашивали пацијенте који су на стационарном лијечењу у тој установи.
Српска листа -
Српска листа

- Паралелно са тим упадом, брутални упад је извршен и у више приватних објеката на северу Косова и Метохије, а податке о тим упадима и даље прикупљамо - наводи се у саопштењу.

Истиче се да је био блокиран и пут који води ка вртићу, односно предшколској установи "Даница Јарамаз" и основној школи "Свети Сава".

- Наставници и васпитачи нису могли да дођу до својих радних мјеста, дјеца су била престрављена, а забринути родитељи нису смјели да дјецу одведу на боравак у вртић односно на наставу - пише у саопштењу Српске листе.

Наводе да је очигледно да Куртијев режим трагичне догађаје из Бањске сада користи да оправда "антисрпско дјеловање на Косову и Метохији, као и да настави са даљим малтретирањем наших грађана".

Додају и да су припадници Еулекса све ове бруталне упаде пратили са удаљености од више десетина метара апсолутно незаинтересовани да спријече малтретирање српског народа или да се активно укључе и спријече противзаконито дјеловање Куртијевих слецијалаца.

Припадника КФОР-а, како тврде, није било на видику приликом овог нецивилизацијског понашања.

- Остаје нам да позовемо грађане да у овим лудим временима сачувају присебност и буду уз своју дјецу, у нади да ће једном и на овим просторима завладати мир, те да ће и Срби моћи да живе нормалним животом, да се лијече без да их препадају до зуба наоружани специјалци, или да их исти не малтретирају на путу до вртића и школе. Овом приликом одајемо признање здравственим радницима, васпитачима и наставницима који су храбро стали у заштиту права својих пацијената односно дјеце - закључује се у саопштењу.