latinica  ћирилица
29/09/2023 |  10:11 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

Елек за РТРС: Насилни упад РОСУ; Још један притисак Куртијевог режима (ВИДЕО)

Јутрос рано, око 6.00 часова десио се насилни упад РОСУ специјалних јединица у круг КБЦ Косовска Митровица. Са више од 15 џипова, наоружани дугум цијевима упали су у просторије котловнице и вешернице, обили врата и према њиховим наводима "тражили нешто", рекао је за РТРС директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек.


Упад тзв. Косовске полиције (фото: TANJUG/ STR) -
Упад тзв. Косовске полиције (фото: TANJUG/ STR)

Елек је нагласио да нико у болници не зна шта су Припадници РОСУ тражили.

- Одмах након што сам обавијештен о инциденту стигао сам у болницу. Поред наоружаним припадника РОСУ било је ту и припадника у цивилу. Петнаест минута смо чекали да нам се обрати њихов командир и да нам објасни о чему се ради. Све то су нијемо посматрали припадници Еулекса који су стигли са четири џипа и који су одбили да одговоре на наша питања, а нису имали ни преводиоца - каже Елек.

Како каже, командир полиције им је након 15 минута чекања рекао да има налог за претрес иако су "били конструктивни и понудили им да отворе било коју просторију у болници".

- Они су одбили ту сарадњу и претресли просторије притом разваливши врата котларнице и вешернице. У 7.15 часова су се повукли из објекта одузевши видео-надзор са улазне капије КБЦ Косовска Митровица - истиче Елек.

Оно што је алармантно и забрињавајуће, каже он, што је велики број радника болнице и ученика медицинске школе на пракси било видно узнемирено, као и тешко обољели пацијенти чији одјел који је окренут према претресеним просторијама.

- Ово је још један вид притиска режима Аљбина Куртија и покушај да се здравствени радници, као и припадници СПЦ увуку у нечасне радње - нагласио је Елек.