latinica  ћирилица
29/09/2023 |  12:21 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Дончић најавио штрајк на Кострешу

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Радислав Дончић најавио је да ће започети штрајк на Кострешу због, како је истако, тешког положаја бораца Војске Републике Српске и посјете Дервенти хрватског предсједника Зорана Милановића који је одликовао 103. бригаду ХВО.
Дончић и Тривић - Фото: РТРС
Дончић и ТривићФото: РТРС

- Тражимо повећање борачког додатка на седам КМ по мјесецу за учешће у рату. Сагласни смо са тим да борци не морају чекати да напуне 60 година да би добили борачки додатак. Потребно је урадити и ревизију бораца да бисмо знали ко су били стварни борци, а ко не - рекао је Дончић, који је и члан Предсједништва Народног фронта.

На конференцији за новинаре у Бањалуци он је позвао све борце Републике Српске да се заједно боре за своја права.

Предсједница Народног фронта Јелена Тривић изјавила је да изласком из оквира стандардног политичког дјеловања желе да укажу на катастрофалан положај борачке популације и на срамно одликовање хрватске бригаде у Дервенти.

- Дончић има подршку многих бораца...Неће бити сам, биће са својим саборцима и позваћемо и друге незадовољне када дође са својим захтјевима у Бањалуку да се придруже јавном протесту - рекла је Тривићева.