latinica  ћирилица
29/09/2023 |  12:49 | Аутор: СРНА

Брнабић: Приштински упад у болницу у Митровици наставак терора над Србима

Премијер Србије Ана Брнабић је, поводом упада приштинскх специјалаца у Клиничко-болнички центар Косовска Митровица, рекла да се наставља терор и малтретирање Срба на Косову и Метохији, с циљем њиховог протјеривања.
Ана Брнабић на отварању фарбике воде фабрици "Смарфит капа" -
Ана Брнабић на отварању фарбике воде фабрици "Смарфит капа"

Брнабићева је истакла да је то наставак терора премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија над Србима.

- Једини циљ им је да протјерају све Србе са Косова и Метохије. Ми причамо и са Кфором и са међународном заједницом. Од јутрос предсједник Александар Вучић има састанке о томе - ијзавила је Брнабићева новинарима.

Говорећи о расписивању избора у Србији, Брнабићева је навела да су нетачне медијске информације да ће избори бити 17. децембра.

- Али, увијек смо спремни за изборе, боље да се одрже прије него касније. Све је у складу са захтјевима опозиције из септембра. Ми желимо да изађемо у сусрет опозицији, која је пријетила малтретирањем грађана ако се не распишу парламентарни и београдски избори до краја године - истакла је она.

Брнабићева је додала да је њена оставка на столу, још од јуна, пренијели су београдски медији.

- Буџет ће бити усвојен пре распуштања Скупштине. Усвајање буџета ће обезбиједити додатно повећање пензија, плата и минималца. Минималац први пут у историји иде преко 400 евра. Све што обећавамо ми ћемо увијек испунити - рекла је Брнабићева, након отварања првог индустријског биолошког постројења за пречишћавање отпадних вода у Београду, у фабрици "Смарфит капа".