latinica  ћирилица
29/09/2023 |  13:04 ⇒ 13:08 | Аутор: РТС

У Београду ухапшено 10 особа, заплијењено око 170 килограма амфетаминa

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са СБПОК-ом данас је лишено слободе десет особа због сумње да су из Холандије набављали амфетаминско уље, а потом у Србији складиштили, производили и продавали опојну дрогу амфетамин.
Полиција Србије (Фото: MUP Srbije/instagram) -
Полиција Србије (Фото: MUP Srbije/instagram)

Организатор криминалне групе З. С. и припадник А. С. ухапшени су јутрос на територији Обреновца приликом примопредаје око 170 килограма опојне дроге амфетамин, док је код осталих припадника ове организоване криминалне групе, пронађена опојна дрога амфетамин, МДМА (екстази) и лекови са психоактивним контролисаним супстанцама.

Ухапшени су З. С., М. Т., М. Т., А. С., Р. С., С. М., М. Л., Љ. С., М. Б. и М. С. због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из Јавног тужилаштва за организовани криминал.

Ова организована криминална група је заједно са И. С. и А. К. који се налазе у притвору у периоду од 2. фебруара до данас, набављала амфетаминско уље из Краљевине Холандије, а потом производила, складиштила и продавала опојну дрогу амфетамин на територији Републике Србије.

Такође, ова организована криминална група је набављала опојну дрогу и лијекове са психоактивним контролисаним супстанцама на територији Београда, а потом транспортовала ка Холандији.

Претресање просторија је у току.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал, након чега ће бити саслушани.