latinica  ћирилица
29/09/2023 |  13:38 ⇒ 13:38 | Аутор: РТРС

У Требињу 5. и 6. октобра прва CHECK IN конференција о туризму (ВИДЕО)

У четвртак и петак, 5. и 6. октобра, Требиње ће бити домаћин регионалне конференције о туризму, окупљајући искусне стручњаке и професионалце, инфлуенсере и кључне доносиоце одлука. CHECK IN конференција ће угостити више од 300 учесника и говорника из различитих сегмената туризма. Током два конференцијска дана, на десет панела и предавања публику очекују динамичне размјене искустава, анализа законодавства и подстицај за побољшање комуникације унутар ове виталне индустрије.
Регионална конференција о туризму - Фото: Уступљена фотографија
Регионална конференција о туризмуФото: Уступљена фотографија

"Резултати у туризму и којим мјерама их унаприједити?" је тема премијерног панела конференције, на којем ће се анализирати показатељи успјешности на највишем нивоу. Прилику за стратешку дискусију ће имати министри и представници влада из регије - Републике Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Босне и Херцеговине и Федерације БиХ, заједно са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем.

- Туризам је стратешка развојна шанса цијеле регије, а добре резултате у туризму које биљежимо ове године у Републици Српској ћемо препознати као потврду доброг рада и појачати наше напоре. CHECK IN конференција је идеална прилика да разговарамо само о туризму, са нашим гостима из регије и домаћим професионалцима, како бисмо обликовали бољу будућност туризма у Републици Српској - изјавио је министар Денис Шулић најављујући дводневну конференцију у Требињу.

Бити у корак са трендовима и најактуелнијим из свијета туризма значи користити модерне технологије, а прије свега друштвене мреже и инфлуенсере чији утицај на туризам дестинације игра све важнију улогу.

Јована Квржић и Борис Радошевић су само дио панела са познатим травел инфлуенсерима из регије који ће се наћи на CHECK IN конференцији. Своја знања и искуства ће са публиком подијелити и представници највећих домаћих туристичких центара попут ОЦ Јахорине и Бање Врућице, а догађаје као кључан фактор за привлачење туриста и унапријеђење туристичке понуде ће представити организатори најпосјећенијих фестивала и манифестација.

- CHECK IN регионална конференција о туризму има амбицију да обликује будућност туризма у регији и унаприједи начин комуникације у овој индустрији. Требиње, наш предиван домаћин, нуди више од сунчаних дана и чувених платана, а један од циљева конференције је управо промоција домаћих дестинација и повезивање са регијом - наводе из маркетиншке агенције МАНИА, организатора конференције.

Други дан конференције доноси и четири предавања препознатих стручњака, посвећених директној едукацији и инспирацији за развој комуникације у туризму. Бројне панелисте, предаваче и стручне модераторе ће помно пратити професионалци из туристичких организација, домаћих и страних агенција, ресорних институција, као и пружаоци услуга у туризму, хотелијери, угоститељи и други лидери из индустрије туризма.

Важност конференције и резултата које ће направити за ову индустрију су препознали и партнери са чијом подршком се реализује, Предсједник Републике Српске Милорад Додик – генерални покровитељ конференције, Влада Републике Српске, Министарство трговине и туризма Републике Српске и град Требиње.

Прва CHECK IN конференција о туризму је догађај који ће повезати све значајне учеснике и стратешки усмјерити развој туризма у Републици Српској и регији. Агенда и више информација о конференцији се може пронаћи на званичној веб страници на адреси www.checkin-conference.com као и на профилима конференције на друштвеним мрежама FacebookInstagram и LinkedIn.