latinica  ћирилица
29/09/2023 |  13:59 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Доминација "вихора" и "деспота" на београдском Сајму наоружања (ФОТО)

Технички ремонт Братунац (ТРБ) представио се изузетно успјешно на Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2023" у Београду гдје је премијерно представио лако тактичко возило "вихор", мултифункционално возило "деспот", другу генерацију пиштоља РС 9 "вампир" и остале производе путем експоната, видео-материјала и каталога, саопштено је из компаније.
"Деспот" и "вихор" на Сајму наоружања у Београду - Фото: Уступљена фотографија
"Деспот" и "вихор" на Сајму наоружања у БеоградуФото: Уступљена фотографија

- Са два "вихора" и "деспотом" на модерно дизајнираном штанду ТРБ је оставио импресиван утисак, привукао пажњу стручне јавности и оцијењен као један од најбољих ове године, наводи се у саопштењу.

За ТРБ су посебно значајне биле посјете делегација министарстава одбране из Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Намибије и Индонезије, као и више војних делегација и аташеа земаља Блиског истока, односно Азије и Африке, те Европе.

Штанд су ове године посјетили и бројни званичници Републике Српске, Србије и земаља из региона, као и политички представници, те пријатељи компаније.

Својом посјетом, част ТРБ-у указали су министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран, министар привреде и предузетништва Војин Митровић, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Жељко Будимир, као и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и министар безбједности Ненад Нешић, као и начелник општине Братунац Лазар Продановић.

Делегација Српске на Сајму наоружања у Београду

Из компаније истичу да је београдски сајам прилика на којој је ТРБ, осим потенцијалних пословних контаката, домаћој јавности презентовао шта је као извозно оријентисана компанија урадила у периоду између два сајма.

- Представљајући се у највећем капацитету до сада, са три возила, менаџмент ТРБ-а изузетно је задовољан посјећеношћу ТРБ штанда, утисцима и коментарима војних експерата који су процјењивали наше производе, а резултат је снажан подстрек за даљи рад и развој - наведено је у саопштењу.

Међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2023" одржан је у Београду од 25. до 28. септембра.

Презентација пиштоља РС 9 "вампир"