latinica  ћирилица
29/09/2023 |  14:02 ⇒ 14:03 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Лажни наратив прави од Хелеза трагикомичну фигуру

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да се на примјеру министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза јасно види да се свијест и савјест просијавана кроз сита сарајевског правосудног система непровратно искривљују до мјере параноидног противљења свему што није компатибилно са његовом представом свијета и појава.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- А каква може бити слика свијета креирана у глави човјека пресуђеног за насиље и давање лажних исказа него искривљена и лажна, што јесте његов проблем све док не почне да се понаша као неко од кога заиста нешто зависи у овој земљи, па чак и на нивоу Европске уније - навела је Бурсаћева.

Поводом његове изјаве да му је проблематично да командант снага ЕУфОР-а буде из Мађарске, Бурсаћева је рекла за Срну да Хелез не одлучује сам о било чему ни у БиХ, а штету коју продукује изношењем својих искривљених ставова, односно бесмислица, могуће је санирати али те активност изискују додатну енергију.

- Штетно понашање које се огледа у ширењу дезинформација и лажних наратива у суштини од њега праве трагикомичну фигуру, а доста говори и о земљи чији је он, нажалост, министар - додала је Бурсаћева.