latinica  ћирилица
29/09/2023 |  14:39 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Милошевић: Вјерујем у квалитет тима, надам се пласману на ЕП

Вјерујем у квалитет тима и надам се пласману на Европско првенство, рекао је Саво Милошевић, новоизабрани селектор репрезентације БиХ у фудбалу на званичном представљању.
Саво Милошевић (фото:EFE/ANDREJ CUKIC) -
Саво Милошевић (фото:EFE/ANDREJ CUKIC)

- Прије свега бих се захвалио предсједнику Савеза и руководству на указаном повјерењу. Свјестан сам да то уопште није била лака одлука, а ја сам овдје из само једног разлога. Искрено вјерујем да ова екипа може да се пласира на Европско првенство. Тај пут ће бити јако тежак и трновит и вјерујем да то могу да урадим. Имамо довољно времена да се припремимо до марта, али та припрема мора да почети одмах - рекао је Милошевић на прес конференцији.

Милошевић наводи да од квалификација нису одустали.

- Наша реалност је бараж који је специфична утакмица. Ту нема љепоте, бараж утакмице се играју срцем, борбеношћу и карактером. То сам научио за 32 године бављења спортом и квалитет ту врло мало одлучује - рекао је Милошевић.

Милошевић објавио свој први списак играча који су позвани играчи за Лихтенштајн и Португал:

- голмани: Ибрахим Шехић, Никола Васиљ, Кенан Пирић

- одбрана: Анел Ахмедхоџић, Аднан Ковачевић, Адриан Леон Баришић, Сеад Колашинац, Амар Дедић, Јусуф Газибеговић, Деннис Хаџикадунић, Елдар Ћивић 

- везни ред: Амир Хаџиахметовић, Раде Крунић, Миралем Пјанић, Гојко Цимирот, Бењамин Тахировић, Мирослав Стевановић, Дал Варешановић, Алмедин Зиљкић, Иван Башић, Амар Рахмановић

- напад: Един Џеко, Ермедин Демировић, Смаил Превљак, Лука Менало, Саид Хамулић и Немања Билбија.