latinica  ћирилица
29/09/2023 |  15:24 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

Додик: Шмит није именован у складу са Анексом 10 и Конаковић то веома добро зна (ВИДЕО)

Елмедину Конаковићу је веома познато да Кристијан Шмит није именован у складу са Анексом 10, изјавио је предсјендик републике Српске Милорад Додик, реагујући на Конаковићеву изјаву да "не постоје нејасноће у вези са статусом Кристијана Шмита у БиХ и да он ужива статус дипломатског агента у складу са одредбама Анекса 10".
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

- Коме то више вриједи да се говори? Колико пута морамо да кажемо да се треба прочитати Анекс 10 и видјети то? Конаковић не спроводи политику партнера на нивоу БиХ него неку своју и политику странаца који су овдје - истакао је Додик.

Додик је нагласио да Српска има право да доноси своје законе и да ће наставити то да ради.

- Закон о раду невладиних организација је буквално преписан закон САД, мало ублажен јер су они тамо далеко ригорознији тамо за разлику од нас који смо само предвидјели да се плаћају новчане казне - навео је Додик.

Додик сматра да је разлог свега што Конаковић говори ранији договор да у септембру буде на столу закон о Уставном суду којим ће "бити елиминисане судије Уставног суда"

- Они сада желе да избјегну ту обавезу јер њима те судије и Шмит требају да се обрачунају са Српском зато што без тог обрачуна они немају никакву снагу" - поручио је Додик.