latinica  ћирилица
29/09/2023 |  16:09 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Нешић: Графит на Казанима стравична пријетња преосталим Србима у Сарајеву

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић обишао је Казане, стратиште страдања Срба у Сарајеву, и затражио од федералне полиције и тужилаштва да хитно открију и процесуирају починиоце гнусног ноћашњег злодјела.
Ненад Нешић одаје почаст страдалима - Фото: Уступљена фотографија
Ненад Нешић одаје почаст страдалимаФото: Уступљена фотографија

- Срамотни, пријетећи графит, злодјела је над невиним душама, али и стравичан пријетња малом броју преосталих сарајевских Срба који живе у том граду. Овакво злодјела не смије проћи без најоштрије казне. Мртви морају имати смирај, а живи бити безбједни - казао је Ненад Нешић.

Он наводи да је невиђена срамота и подвала да на споменику страдалницима не пише да су Срби, те и да Град Сарајево данас саопштава да је оскрнављен споменик "страдалим грађанима".

- Звјерски су убијени само зато што су Срби. Споменик је ноћас оскрнављен јер су жртве Срби. И то је урадио неко у коме живи злочинац Цацо, који је сахрањен као херој. Ноћас је упућена порука да постоје људи који су спремни убијати цивиле само зато што су Срби. Сијање страха, пријетећи, мржње, ме смије проћи некажњено. Вријеме је да постанемо нормално друштво које ће се према свим жртвама односити са истим пијететом. Нека је вјечни смирај свим мученицима - поручио ке Нешић.

Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево добило је пријаву да је протекле ноћи на Казанима оскрнављен споменик убијеним грађанима Сарајева. На споменику, који је 2021. године подигнут одлуком Градског вијећа Сарајева, црвеним спрејом је исписано "Живи Цацо у нама".