latinica  ћирилица
29/09/2023 |  16:31 | Аутор: СРНА

Бањац: Шмиту истиче виза и треба да се врати у своју земљу

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац изјавио је данас да Кристијану Шмиту "истиче виза", те да треба да се врати у своју земљу.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Имамо једну поруку, а то је да ће Шмит отићи прије из БиХ него што су отишли његови сународници у Другом свјетском рату. Био је овдје као туриста, међутим виза постепено истиче и мислим да треба да се врати у своју земљу - рекао је Бањац новинарима.

Бањац, који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске, нагласио је да народ на овим просторима има јако горке и тужне успомене из тог периода.

- Шмит својим гестикулацијама и понашањем управо одражава такву врсту понашања које смо имали давно, прије 60, 70 година - рекао је Бањац.

Све безбједносне агенције на нивоу БиХ из своје надлежности врше провјере о статусу Шмита и његовог обезбјеђења на основу дописа српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и мнистра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића, речено је Срни у овим агенцијама.

Извор Срне наводи да је о свим овим активностима обавијештено Тужилаштво БиХ коме ће бити прослијеђени налази агенција и које ће на крају дати свој став.