latinica  ћирилица
29/09/2023 |  19:08 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Бејби бум у Требињу, за 15 часова стигло петоро новорођенчади (ВИДЕО)

Лијепе вијести стижу из требињског породилишта. За само 15 часова рођено је пет дјечака, од тога пар близанаца. Овакав бејби бум одавно не памте у породилишту. Радосни су и поносни јер је све протекло у реду, а бебе и маме осјећају се добро.
Бејби бум - Фото: РТРС
Бејби бумФото: РТРС

Браћа Димитрије и Дамјан рођендан ће славити истог дана.

Кући их са нестрпљењем чека старији брат Лазар. Двадесет седмогодишња Сашка Вујовић, поносна је мама три сина. Гдје има љубави и слоге, дјеце никад није доста, каже ова млада мајка.

- Три сина имама и у овој болници је ставрно све било како треба. Сама близаначка трудноћа носи сама по себи изазове, али ја сам успјела и природним путем на свијет донијела два мала живота - каже Сашка Вујовић.

Није често да током једног дежурства у требињсом породилишту на свијет дође пет беба. За млад и стручан тим то је био слатки умор, на који су кажу поносни и жељни још оваквих дана.

- У септембру смо имали негдје око 22 бебе плус ових пет, то је 27 беба за септембар што је много боље у односу на прошлу годину, а ових пет беба рођено је за 15 часова. Мајке су добро и бебе, а након дуго година близанаци су се родили природним путем - истакла је  Марија Аандрић, начлник Одјељења за гинекологиоју и акушерство.

Надају се да ће хорски плач беба у будућности постати свакодневица. Радује и податак да је прошлогодишња бројка новорођенчади од, 202 бебе, већ премашена у септембру!