latinica  ћирилица
29/09/2023 |  19:26 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Лазић и Илић пред Игокеу: У Лакташима увијек тешко

Звезда је у Бањалуку допутовала без Шабаза Нејпира, Дејана Давидовца и Адама Ханге. У тиму од раније нема Немање Бјелице, али ту је момак из Вишеграда Далибор Илић. Изданак Игокеине академије, радује се утакмици против свог некадашег тима.
Кошаркаши Црвене Звезде - Фото: РТРС
Кошаркаши Црвене ЗвездеФото: РТРС

- Као и до сада, никада није било лако Звезди у Лакташима, очекујемо тешку утакмицу и једва чекамо да почне сезона. Увијек желимо побједу, поготово што је прва утакмица, желимо што боље да отворимо сезону. Јесте да играмо против клуба у којем сам доскора био али такав је распоред, једноставно, драго ми је да сам поново ту и што ћу се видјети са људима из Игокее - рекао је Илић за РТРС

Илић је у предсезони добијао прилику код Душка Ивановића коју је користио на најбољи начин. Каже да је радио напорно током љета и очекује да испуни потенцијал који му је одавно пришивен.

- Радио сам стварно напорно ово љето да добијем те минуте које и даље требам да заслужим, надам се да ћу то и показати. Ово је друга сезона како сам у Звезди, прва је била сезона привикавања, вјерујем да ће ова бити она права. Све зависи од мене и надам се да ћу играти - каже Илић

Звезда је оформила састав за високе домете и у Евролиги, доведен је велики број квалитених играча, попут Теодосића, Тобија, Нејпира, Ханге, Гедраитиса. Многи ће рећи да је ово најјачи тим у историји црвено-бијелих.

- Прича се да је ово најјачи тим Звезде али мислим да је о томе заиста прерано говорити. Прво, још увијек нисмо одиграли ни једну утакмицу у комплетном саставу, чак ни тренинг. Сезона још није почела. Да ли је најјачи састав, то ћемо знати на крају сезоне, али за сада по именима, на папиру, свакако да јесте. Што се тиче утакмице против Игоке никада није била лако у Лакташима посебно сада у околностима када се уигравамо и када ће нам бити потребно вријеме да будемо на нивоу на коме желимо. Игокеа је саставила добру екипу у којој је пуно искусних квалитетних играча, и нема сумње да нас чека тешка утакмица - рекао је капитен Звезде Бранко Лазић, који је 13. сезону је у "црвено - бијелом" дресу.

Одмах по завршетку утакмице против Игокее, Црвена звезда ће наставити са припремама за отварање сезоне и у Евролиги, против Асвела у Београдској арени 5. октобра.