latinica  ћирилица
30/09/2023 |  09:04 ⇒ 09:05 | Аутор: СРНА

Вучевић: Висок ризик од распламсавања тензија, национални интерес очување мира

Министар одбране Србије Милош Вучевић оцијенио је да је тренутни ризик од даљег распламсавања тензија на Космету висок поручивши да је национални и државни интерес Србије да чува мир, а да је Војска Србије спремна да одговори на све задатке које државно руководство стави пред њу.
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr) -
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr)

Он је нагласио да је све оно што се дешавало и око манастира Бањска, и на сјеверу Косова и Метохије опомена, али да се мора разумијети какве су околности и шта нас окружује, шта ради Приштина, какво наоружавање и какву опрему има и са чим се Србија суочава, не само са политичког, већ и са безбједносног аспекта.

- Немамо права да будемо обесхрабрени, да будемо малодушни, ово мора бити узбуна за политичку мобилизацију, ово мора бити позив да се у миру још снажније политички боримо за права нашег народа и за државне и националне интересе државе Србије - рекао је Вучевић.

Министар одбране је истакао да држава Србија ни на који начин није учествовала у догађајима у Бањској 24. септембра, а да је једини начин да се смири ситуација на сјеверу Косова и Метохије је да се повуку полицијске снаге Приштине и да КФОР преузме контролу

- У том случају све ће се смирити и неће бити никаквих инцидената и проблема - рекао је Вучевић за "Косово онлајн".