latinica  ћирилица
30/09/2023 |  09:09 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Ковачевић: СНСД ће остати најјача странка - идемо у нове побједе под заставом Српске (ВИДЕО)

СНСД ће остати најјача странка у Српској и од данас идемо у нове побједе под заставом Српске, рекао је у нашем Јутарњем програму портпарол СНСД-а Радован Ковачевић
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Рекао да је ће на данашњем сабору СНСД-а учествовати 1.001 делегат.

- Очекујемо и 2.000 активиста и велики број гостију. Присутвоваће предсједник СНС-а Милош Вучевић, предсједник СПС-а Ивица Дачић, предсједници пријатељских странака из Црне Горе и Сјеверне Македоније. Присутвоваће и представници пријатељских странака из Мађарске и Румуније, као и наши коалициои партнери - навео је Ковачевић.

Навео је да ће СНСД усвојити и нова програмска опредјељења.

- Имамо само једно име и презиме, то је Република Српска. Нећемо се повући ни пред једним странце, нити једном силом - поручио је Ковачевић.

Нагласио је да је циљ СНСД-а заштита интереса Српске.

Подсјећамо, у Добоју ће данас бити одржан Сабор Савеза независних социјалдемократа.

Биће изабран предсједник, Главни одбор и Статутарна и надзорна комисија странке.

- СНСД је највећа организацију са више од 200 хиљада чланова, а на Сабор је позвано више од 1000 делегата, као и више од хиљаду и по симпатизера и значајан број гостију из Србије, Црне Горе, Македоније, Мађарске, партнера из Српске и Федерације БиХ - рекао је раније лидер странке Милорад Додик.

Он је изјавио да су општински одбори ове странке као једини приједлог за предсједника странке доставили његово име, а о чему ће бити одлучивано на Сабору у Добоју.