latinica  ћирилица
30/09/2023 |  09:11 ⇒ 09:14 | Аутор: СРНА

Нови Град: Кабаре представа "Чезнем да вам кажем"

У Културно-образовном центру у Новом Граду изведен је поетско-музички кабаре "Чезнем да вам кажем" Милорада Дамјановића, првака драме Београдског драмског позоришта уз учешће сталне чланице Опере Народног позоришта у Београду, сопрана Наташе Радовановић и клавирску пратњу Павла Јоксимовића.
У Новом Граду изведен музички кабаре "Чезнем да вам кажем" - Фото: СРНА
У Новом Граду изведен музички кабаре "Чезнем да вам кажем"Фото: СРНА

Дамјановић је провео публику кроз успомене на дјетињство, Југославију, студентске дане, почетак каријере, али и савремено доба.

Он је рекао да је то његова животна прича, емотивни приказ живота кроз поезију.

- Желио сам да направим искорак, био је то нови изазов у каријери, а с друге стране тражио сам начин како да промовишем поезију - навео је Дамјановић.

Он је додао да је кабаре изведен 55. пут и да је интересовање публике у Новом Граду много веће него што је очекивао.

- Ипак, има наде за културу. Нисмо изгубили смисао за вриједности, само треба да се боримо за њих - нагласио је Дамјановић.

Свака од цјелина употпуњена је поезијом која је на неки начин обиљежила периоде о којима глумац говори, али и пјесмама које представљају бисере српске поезије.

Програм овог кабареа, осим његове централне приче, прати глас Наташе Радовановић која је пјевала поп, евергрин и џез пјесме које су обиљежиле све генерације.

Кабаре је прича испричана и отпјевана кроз ријечи Васка Попе, Десанке Максимовић, Јована Дучић, Мирослава Антића.

Директор Народне библиотеке Нови Град Маја Јованић Костадиновић рекла је да је покровитељ синоћњег културног догађаја Министарство културе и информисања Србије.