latinica  ћирилица
30/09/2023 |  10:44 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Додик: Милан Јелић оставио неизбрисив траг у историји Српске, поносни на његов лик и дјело

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Милан Јелић оставио неизбрисив траг и немјерљив допринос стабилизацији и развоју Српске, јачању и очувању њених институција, и с тога и данас, 16 година од његове смрти, чувамо сјећање на овог великог човјека, политичара, привредника и спортисту.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да је Милан Јелић, некадашњи предсједник Републике Српске, био личност у којој су уједињене све врлине које красе једног човјека - људскост, храброст, поштење, чврст карактер, хуманост и оданост домовини и свом народу.

- Свима нама Милан је био и остао трајна успомена и сјећање. Поносни смо на његов лик и дјела, која остају да вјечно свједоче колико је био посвећен свима - прије свега, својој породици, пријатељима, својим Модричанима и свим грађанима Републике Српске - истакао је Додик поводом годишњице смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Иако је прошло 16 година од његове смрти, рекао је Додик, сјећање на Милана не блиједи, а туга не престаје о чему свједочи и редовно окупљање бројних пријатеља, сарадника и поштоваоца његовог рада и животног дјела на мјесту вјечног почивања.

- Учинио је много за Републику Српску и зато Српска и њени грађани никада неће заборавити свог предсједника Милана Јелића. Његов вјечни оптимизам и неисцрпна енергија до задњег тренутка били су и биће наша покретачка снага и подстрек да стварамо љепшу, бољу и просперитетнију Републику Српску, баш онако како је Милан замишљао - навео је Додик.

Милан Јелић, некадашњи предсједник Републике Српске, преминуо је 30. септембра 2007. године.

Био је универзитетски професор, доктор економских наука и спортски радник. Обављао је и функцију министра привреде, енергетике и развоја Републике Српске.