latinica  ћирилица
30/09/2023 |  12:18 | Аутор: СРНА

Ухапшен због разбојништва над католичким свештеником

Сарајевска полиција ухапсила је Луку Чокару /22/ из Какња осумњиченог за разбојништво над католичким свештеником цркве Светог Петра и Павла у Какњу, речено је у МУП Зеничко-добојског кантона.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Чокара, за којим је била расписана потјерница, ухапшен је синоћ у Сарајеву, након чега је предат службеницима МУП-а, а након криминалистичке обраде биће уз извјештај предат тужилаштву, рекао је портпарол кантоналног МУП-а Елведин Фишек.

У оквиру оперативних активности у Сарајеву, полиција је је 28. септембра, према наредби Кантоналног суда у Зеници, претресла стамбене објекате и возила које користи Чокара и том приликом пронашла новац, накит, дукате и кутију са натписом Власништво Жупе Какањ, саопштено је из МУП-а ЗДК.

Маскирани разбојник је 2. септембра увече у просторији жупне куће у Жупи Светих Петра и Павла у Какњу везао свештеника Жарка Вујицу, те уз пријетњу ножем отео новац и златни накит.

Вујица је рекао да је разбојник украо новац који је нашао код њега и у канцеларији, а потом му поново ножем запријетио да не јавља полицији и да не устаје са пода сат времена јер ће га у противном неко убити.