latinica  ћирилица
30/09/2023 |  13:47 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Сачувајмо снагу СНСД-а како би СНСД чувао снагу Српске (ФОТО)

Предсједавајућа радног Предсједништва Сабора СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је веома важно сачувати снагу СНСД-а како би СНСД чувао снагу Републике Српске за вријеме које долази и у којем ће се преламати многи процеси.
Сабор СНСД-а у Добоју - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Сабор СНСД-а у ДобојуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Цвијановићева је рекла да се 7. Сабор СНСД-а одржава у времену које је изузетно тешко и сложено, не само у БиХ, већ и у регији, цијелој Европи, али и на глобалном плану, а уз то је и обојено разним непринципијелним понашањима и разним страним уплитањима и манипулацијама с којима се, нажалост, и даље морамо борити.

- Зато је и важно да останемо посвећени очувању уставног статуса и капацитета Републике Српске, да останемо компактни и јединствени како бисмо што успјешније рјешавали економске и социјалне изазове - нагласила је Цвијановићева у обраћању у име радног Предсједништва Сабора СНСД-а у Добоју.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Додала је да су се данас окупили да обаве важан политички и страначки посао, свјесни чињенице да сваки сабор или састанак било којег органа СНСД-а, као највеће политичке странке, изазива велику пажњу јавности.

- То је и логично с обзиром на то да је СНСД већ неколико изборних мандата на челу коалиције која креира најважније политике и економске процесе, али и одолијева притисцима којима је у континуитету изложена Република Српска - навела је Цвијановићева.

Она је захвалила гостима који су својим присуством увеличали Сабор СНСД-а, потврђујући на тај начин и добру сарадњу и добро међусобно разумијевање.