latinica  ћирилица
30/09/2023 |  14:09 | Аутор: Б92

Српски клубови гласали против Цибоне

Загребачка Цибона је само захваљујући гласовима шест клубова успјела да добије дозволу да региструје нове играче.
Игокеа - Цибона - Фото: РТРС
Игокеа - ЦибонаФото: РТРС

Како Борац, Дерби и Сплит немају право гласа јасно је који клубови су били против да се Загрепчанима "прогледа кроз прсте" овог пута.

Као што је познато, Цибона се пролази кроз велике финансијске тешкоће и питање је каква ће даље бити судбина двоструког европског првака.

Цибона је због блокаде Хрватског кошаркашког савеза започела нову сезону у домаћем шампионату без нових играча па је у 1. колу код куће убједљиво изгубила од традиционално највећег ривала Задра 99:81.

Задар јој је, међутим, дан послије помогао да исту судбину не доживи и у АБА лиги.

Наиме, водство АБА лиге гласало је о томе да ли ће допустити регистрацију Цибониних играча без излазног писма које је блокирао ХКС, а Цибони је у тијесном гласању 6:5 на крају омогућено да у регионалној лиги игра у пуном саставу.

- Наиме, пресудни глас за Цибонину судбину имао је Задар, који је гласао у корист загребачког ривала и спасио му сезону, али цјелокупна будућност клуба и даље је под великим упитником - пишу хрватски медији.

Сплит, Борац и Дерби нису имали право гласа јер нису међу власницима такмичења.

У корист Загрепчана гласали су Цедевита Олимпија, Будућност и Морнар, а против сви српски представници укључујући и Игокеу. Непознато је како су гласали Партизан и Крка, али према наведеном односу, може се претпоставити.